Bir Günde İmplant Üstü Protez

İster tek diş eksikliği olsun ister tam diş eksikliği, implant üstü protezler en iyi tedavi seçeneğidir.


İmplant Üstü Protez

İster tek diş eksikliği olsun ister tam diş eksikliği, implant üstü protezler en iyi tedavi seçeneğidir. İmplant destekli protezler, implant üzerine yerleştirilen ve implantlar tarafından desteklenen sabit veya hareketli protezlerdir.

İmplant üstü sabit protezler, tek kuron ya da tüm protez şeklinde uygulanırır. İmplant üstü hareketli protezler ise ağzında hiç dişi kalmayan hastalara uygulanır. İmplant üstü hareketli protezler, çeneye takılan yapay kökün üzerine yerleştirilen yapılardan oluşur. İmplant üstü protez diş kullanımı gerekli görülen durumlarda, hekim hastanın ağız ve diş sağlığına göre en iyi protez tasarımını yapar ve uygular.

İmplant Üstü Protez

-Hiç dişi bulunmayan kişilerde

-Yeterli kemik yapısına sahip olan kişilerde

-Kısmi diş eksiklikleri olan kişilerde

-Zamanla fiziksel ve kimyasal olarak aşınmış dişlerde

-Üst yapı gerektiren implantlarda

-Çoklu restorasyon gerekliliği ve gülüş tasarımında uygulanabilir.

İmplant üstü protez çeşitleri nelerdir?

İmplant üstü protez çeşitleri; hastanın yaşına, mevcut diş sayısına, kemik oranına göre farklı alternatiflerde olabilir. Genel olarak hareketli ve sabit olarak ayrılır.

İmplant üstü diş protezi nasıl takılır?

İlk muayenede hareketli ya da sabit protez yapılıp yapılmamasına karar verilmektedir. Diş eksiklerinin olduğu bölgenin kemik yapısına göre hekim tarafından belirlenen implant üstü protezler çeşitleri yapılırken ölçü maddeleri ile dişlerin ölçüsünün alınır. Bu ölçü üzerinden şablonlar hazırlanır ve hastanın kaybolan dişlerinin estetik görüntülerinin ve işlevlerinin kazandırılması amaçlanır. İmplant üstü protez şablonları hazırlanırken yapay dişlerin geleceği konum göz önünde bulundurulacak şekilde hazırlanır. Hasta ağzında yapılan provalarda herhangi bir sorun görülmediğinde kalıcı protezler yapılır ve yerleştirilir. Düzenli kontrollerle implant üstü protezlerin hastada herhangi bir şikayete neden olup olmadığı gözlemlenir. İmplant üstü hareketli protezler için kullanım önerileri verilir.

İmplant üzerine her zaman sabit dişler mi yapılır?

Tamamen dişsiz ağızlarda hareketli protezlerin tutuculuğunu arttırmak amacı ile de implant uygulamaları yapılır. Çene içerisinde yer alan implantların hareketli tam protezin içerisindeki yuvalara yerleşmesi ile stabilitesi ve tutuculuğu artan protezle, çiğneme ve konuşma fonksiyonları çok daha etkin yapılabilmektedir.