İmplantoloji İmplant

implant vücudumuza fonksiyon görmesi ve belli bir işlevi yerine getirmesi için implant merkezlerinde yapılan bir protezdir.


İmplant tedavi ve çözümleri

Diş implantı gerçek dişlerin yerine, onların işlevlerini görmesi için, yerleştirilen yapay bir protezdir.

Diş implantı ise gerçek dişlerin yerine, onların işlevlerini görmesi için, yerleştirilen yapay bir protezdir.

Üst parçasıdır. İşlevini tamamen kaybetmiş dişin çekilmesinden hemen sonra bu alana bir yuva oluşturulur. Oluşturulan bu yuvaya implantın temelini oluşturan kök parça yerleştirilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturabilmesi için geçecek süre hastadan hastaya göre değişmektedir.

Bu süre ortalama 3 ile 5 ay arasındadır. Bu sürenin dolumuna kadar hasta bu alanda dişsiz kalmaktadır. Aradan geçen süre zarfında, 3 ile 5 ay, eğer ki yeterli bir kemik kaynaşması sağlanmışsa bu defa implantın üst kısmı yapılmaktadır.

İmplant dişleri çoğunlukla diş eksikliği olan hastalara veya protez diş kullanan hastalara daha estetik ve daha rahat bir kullanım sunmak amacıyla diş hekimleri önermektedirler. Bunun yanı sıra ağzında hiç dişi olmayan hastalara da sabit bir diş protezi sunmak amacıyla yapılmaktadır.

Diş implantlarının çapları da hastanın ağzındaki kemik yapısına göre, çene yapısına göre, uygulanacağı alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yapılacak implantın çapını, uzunluğunu, büyüklüğünü daha önceden çekilen panoramik filmler, 3 boyutlu filmler, incelemeler ile hesaplanıp başarılı bir şekilde implantlar yerleştirilmektedir. Malatya implant tedavisinde en iyi teknolojiler ile sizlere hizmet veriyoruz.

İmplant tedavisi nedir? eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini yerine getirmek için çene kemiğine yerleştirilen genellikle titanyum maddesinden yapılan yapay diş köklerine denilir. Diş kayıplarının en büyük sorunu kemik kaybıdır günümüzde bunu engellemenin en iyi yöntemi ise implanttır.

İmplant Tedavisi Uygulama Aşamaları

İmplant tedavilerinde uzun ömürlü bir diş isteniliyorsa ağız ve diş bakımına oldukça özen gösterilmelidir. Kullanılan malzemelerin ithal ve son teknoloji ile üretilmesinden dolayı fiyatları pahalıdır.

Fakat uzun ömürlü olduğundan diğer tedaviler gibi 3 5 yılda bir para harcamanızı gerektirmez. ödediğiniz paranın hakkını fazlasıyla vermektedir.

İmplant titanyum malzemeden yapıldığı için ağzı içindeki organizmalar ile oldukça uyumludur bu durumda implantın reddedilmesi oldukça minimal bir ihtimaldir.

İmplant tedavisi iki aşamadan oluşur bunun ilki cerrahi aşama diğeri ise üst protez aşamasıdır. İmplantın kemiğe yerleştirilme süresi her bir tanesi için ortalama 30 dk kadar bir süredir.

Toplam işlem süresi kemiğin yapısı, hastanın genel durumu ve uygulanacak işlem sayısına göre farklılık göstermektedir. İmplant tedavisi işlemleri genellikle lokal anestezi anestezi altında uygulanır fakat bazı durumlarda genel anestezi yada sedasyon uygulaması ile yapılabilmektedir.

Lokal anestezi altında yerleştirilse dair her hangi bir ağrı hissedilmez. İmplant hastalarının en merak ettikleri durum ağrı hissedecek olmalıdır.

Lokal anestezi ile uyuşturulma sonrası diş hekiminiz istediği uygulamayı yapar ve siz asla ağrı hissetmezsiniz. Operasyondan 3 saat sonra biraz ağrının olacaktır.

Bu ağrı şiddeti kişiden kişiye göre değişiklik gösterse de dayanılmaz şiddette değildir ve bir ağrı kesici ile ağrılar dindirilebilir. İmplantlar uzman bir diş hekimi eli ile çene kemiğine yerleştirildikten sonra canlı dokular ile kaynaşması açısından 3 4 ay arası değişen bir zamana ihtiyaç duyulur.

Bu süre tamamlandıktan sonra üst kısım olan protezler 1 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanır. Kök olan implantların üzerine yerleştirilecek olan protezler gerek görülürse 3 boyutlu planlama sistemi ile önceden ayarlanabilir.

İmplant yapılırken çene kemiğinin yetersiz olması durumunda yapay kemik greftleri yerleştirilir. Özellikle implant tedavisinde çene kemiği yetersizliği oldukça önemli bir konudur. Eklenen yapay kemikler 6 ay gibi bir sürede gerçek kemik yapısına dönüşürler. Ayrıca vücudun başka yerlerinden alınacak kemik parçası ile çene kemiği güçlendirilebilir.